<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%> Filtmaker May Hvistendahl
// Blogg // Hjem // Kurs // Toscana // Toving // Hodeplagg // Klær // Tepper og bilder // Bøker // CV // Salg og utstillinger // In english //

NUNOFILT– Toving med ull og silke

 

HÅNDTOVET FILT –
Ideer og teknikker for toving av ull

 

 

 

 

May Jacobsen Hvistendahl
Skåtøyveien 180 N- 3780 Skåtøy
Tel + 47 9168 2822
Orgnr : 939 135 383 MVA
may@filtmaker.no

 

 

NUNOFILT– Toving med ull og silke. Av May Jacobsen Hvistendahl

Tittel : NUNOFILT - toving med ull og silke
Antall sider: 65
Pris : 248 NOK
Forlag : N.W.Damm & Sønn AS
ISBN 82-04-09212-1. Begge bøkene er utsolgt fra forlaget og kan dessverre ikke skaffes mer.

Boka tar for seg toveteknikker for klær uten søm, med silkestoff som basis. Dette betyr at vi kan få filtstoffer som er tynne og lette, men allikevel sterke, samtidig som vi tover plagg uten å sy. Boka har oppskrifter og forklaringer på hvordan du kan lage alt fra juleløpere og engler til skjerf, topper, kjoler og jakker. Barneklær har et eget kapittel, og når du har prøvd noen av de lettere plaggene, kan du til og med tove en nydelig dåpskjole med lue til! Det er et eget farge-kapittel i boka, der du får innføring i hvordan du på en enkel måte kan sette farge på stoff og ull med din egen fargeskala. Boka har utfordringer både til nybegynnere og for de øvede filterne som kan mye fra før. Den er oversatt til dansk og islandsk. Fotograf er Ragnar Hartvig.

Ta likevel gjerne kontakt med forlaget og spør etter dem !!!

HÅNDTOVET FILT – IDEER OG TEKNIKKER FOR TOVING AV ULL
Ny tovebok fra Cappelen februar 2000 - Av May Jacobsen Hvistendahl

Tittel : Håndlaget filt
Pris :ca 200 NOK
Forlag : Cappelen
ISBN : 82-02-19548-9. Boka er utsolgt fra forlaget.

Tovehåndverket blomster som aldri før, og ettersom det allerede har gått ti år siden den første norske toveboka kom, forsøker denne boka å ta for seg noe av det nye som har skjedd på filtefronten de siste åra. Vår skandinaviske toving settes i sammenheng med andre lands tradisjoner i en kort gjennomgang av filtehistorien, og ett kapittel er viet ull som materiale. Grunnprinsippene for tovingen blir gjennomgått, og de forskjellige metodene blir delt inn i kapitler for flat toving, toving rundt mal og modellering med ull. Her følger også oppskrifter, beskrivelser og mønstertegninger til en rekke produkter som viser hvordan de forskjellige teknikkene kan anvendes. Her er helt enkle modeller, litt vanskeligere og kompliserte modeller, forhåpentligvis litt for ethvert kunnskapsnivå.

Kapitlene for Toving med Barn og Vi tover til Jul viser ingen andre ideer og kombinasjonsmåter. Å bruke riktig ull med rett metode til de enkelte produkter er en viktig tråd i boka, det samme er formidlingen av tovegleden i arbeidet med dette fleksible og levende materialet. Variasjonsmulighetene er så mange, og det finnes knapt et håndverk som kan gi så personlige uttrykk som nettopp tovingen. Hensikten med boka er først og fremst å gi kunnskapen som skal til for å mestre håndverket toving, og ved å følge beskrivelser og råd underveis vil man også forhåpentligvis tilegne seg den erfaring, håndlag og øvelse som skal til for å mestre utfordringen som dukker opp mens man arbeider. For toving kan ikke læres av bøker alene, her må det praksis til !

Boka er skrevet av filtmaker May Jacobsen Hvistendahl, som har arbeidet med toving på heltid siden 1985 og som har holdt kurser i inn og utland i en årrekke. Boka er på 64 sider og rikt illustrert med fargebilder både av prosessen underveis og av ferdige produkter.